Nagyvilág

78 millióért lehetsz topvendég Donald Trumpnál

Jim Watson / AFP
Jim Watson / AFP

A bukott amerikai elnök, Donald Trump egy év pihenő után megkezdte visszatérését a politika világába. Tervei szerint először a kongresszust hódítanák meg a demokratáktól a novemberi időközi kongresszusi választásokon, majd 2024-ben elnökként térne vissza a Fehér Házba.

Egy kampány azonban nagyon sok pénzbe kerül, ezért Trump mindent bevett, hogy minél több pénzt kalapozzon össze. Erről tanúskodik egy február végi floridai rendezvényének kiszivárgott az „árlapja”. Ezek szerint 250 ezer dollárt (78 millió forint) kell leszurkolni annak a gazdag Trump-rajongónak, aki a párjával együtt a top-VIP vendégek közé akar kerülni. Ezért a pénzért közös fotó és privát vacsora jár Donald Trumppal és VIP-hely a jelöltállító kongresszuson, valamint külön ráfizetéssel két éjszakára megszállhat Trump Mar-a-Lago-n található luxusbirtokán  az egyik vendégszobában – írta a The Guardian.

100 ezer dollárért Trump helyett csak valamelyik kongresszusi jelölt mellett lehet helyet foglalni a vacsorán, de van 5 ezer dolláros hely is, amellyel Trump beszédét lehet hallgatni evés közben.

Trump 122 millió dollárt akar összegyűjteni a kongresszusi kampányra, de ezen a héten jelentették be, hogy a tavalyi év második felében mindössze 205 ezer dollárt gyűjtöttek össze a jelöltjei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik