Nagyvilág

Újabb lakásmutyit gyanítanak Robert Fico családja körül

Robert Fico / Facebook
Robert Fico / Facebook
A politikus 28 éves fia valamiből vett egy pozsonyi luxuslakást. Egy korrupcióellenes szervezet magyarázatot szeretne kapni, mert nagyon nem jön ki a matek.

Az ellenzéki pártvezér, Robert Fico albérletben él, de 28 éves fia vett egy majdnem 450-500 ezer eurót érő pozsonyi luxusingatlant. A Paraméter szlovákiai sajtóhírek alapján arról ír, Michal Ficónak a 100 négyzetméternél is nagyobb lakáshoz még jelzáloghitelt sem kellett felvennie.

Ő a lakás egyedüli tulajdonosa, de jelenlegi fizetéséből, kölcsön nélkül nem tudta volna megvenni, 17 évig kellett volna spórolnia rá úgy, hogy semmi másra nem költ.

Apja nem akart nyilatkozni arról, miként juthatott fia az ingatlanhoz, noha egy korrupcióellenes szervezet vezetője szerint erre is magyarázatot kellene adnia az exkormányfőnek.

A Paraméter felidézi, Robert Fico ebből a szempontból következetes, a lakhatással összefüggő kérdésekre nem válaszol, miközben olyan ingatlanokat bérel, amelyekre neki sem futná hivatalos jövedelméből.

Most éppen barátnőjével él egy luxuslakásban, ami a Smer korábbi képviselőjének, Dusanovi Munko tulajdona, korábban pedig az adócsaló vállalkozó, Ladislav Basternák Bonaparte nevű épületegyüttesében lakott.

A Zastavme korupciu nevű szervezet szerint Szlovákiában sem működik a politikusok vagyonának ellenőrzése, mert a bevallás túl általános, megoldást az jelentene, ha közeli hozzátartozók  vagyongyarapodását is nyomon lehetne követni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik