Nagyvilág

Macsetés verekedés és tűzvész végzett 19 emberrel egy indonéz diszkóban

YANTI / AFP
YANTI / AFP
Egy embert megkéseltek, a többiek a tűzvészben vesztették életüket. Egy napok óta eszkalálódó bandaháború állhat a háttérben.

Halálos verekedés és tűz történt Indonézia egyik keleti tartományában, Nyugat-Pápuában – írja a BBC News tisztviselők elmondására hivatkozva. Sorong városában egy diszkóban mentek egymásnak ismeretlenek, egy embert halálra szurkáltak, miközben tűz ütött ki. Ebben további tizennyolcan vesztették életüket.

Úgy tudni, a verekedést két rivális banda kezdeményezte, bozótvágók és íjak is előkerültek közben. A rendőrség egyik szóvivője szerint a fiatalok közti perpatvarok előfordulnak a városban, de ilyen szintű tragédiába még nem torkollt sosem. Azt is elmondta, az összecsapás kitörése után a rendőrség igyekezett kiüríteni a szórakozóhelyet, helyi idő szerint hétfő este 11-kor.

A tűz az alsó szinten keletkezett, innen terjedt fölfelé. Miután a tűzoltók eloltották, 19 ember holttestét találták meg a felső szinteken. Kiderült később az is, már szombaton összetűzött a két rivális banda, a rendőrség próbált közvetíteni köztük. Az AFP hírügynökség szerint további rendőri erőket vezényeltek a városba, megelőzve a további balhékat.

Új-Guinea óriási szigetének nyugati fele Indonézia fennhatósága alatt áll (a keleti Pápua Új-Guineáé), ami ellen hosszú ideje harcolnak szeparatista erők. Egyelőre nem merült fel olyan bizonyíték, hogy a történtek a gerillaháború részei lettek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik