Nagyvilág

Zelenszkij ukrán elnök arra kér mindenkit, hogy őrizzék meg a nyugalmukat

AFP
AFP

 Mindent kézben tartunk. Nincs ok a pánikra

–  mondta videoüzenetében Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) hétfői ülése után. Az elnök azt is elmondta, hogy az ország vezetése azon dolgozik, hogy békés rendezéssel oldódjon meg a helyzet Kelet-Ukrajnában.

Mindent tudunk. Mindenre készen állunk. Bízunk a legjobbakban. Ennek érdekében mindent megteszünk partnereinkkel, diplomatáinkkal és katonáinkkal együtt. Ők a mi legjobbjaink, ők védenek meg minket, nekünk pedig őket kell megvédenünk azzal, hogy nyugodtak maradunk, és nem kiabáljuk, hogy minden odaveszett

– nyilatkozta Zelenszkij.

A védelmi tanács titkára Olekszij Danyilov szintén nyugalomra szólította fel az ukránokat és a médiát. Leszögezte, hogy a tanács reálisan értékeli az orosz invázió veszélyét, egyúttal biztosított mindenkit afelől, hogy az ukrán fegyveres erők támadás esetén visszavágnak.

Hétfőn az Amerikai Egyesült Államok kormánya felszólította az Ukrajnában tartózkodó diplomaták hozzátartozóit, hogy hagyják el az országot a régióban kialakult feszültség miatt, és így tett Nagy-Britannia is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik