Nagyvilág koronavírus

Johnson: Az intenzív osztályon fekvő betegek 90 százaléka nem kapott emlékeztető dózist

AFP
AFP

Boris Johnson arra kérte az embereket, hogy vegyék fel a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisát, ugyanis állítása szerint az intenzív osztályon kezelt betegek 90 százaléka nem kapta meg az emlékeztető dózist, írja a Guardian.

A brit miniszterelnök egy Milton Keynes-i oltóponton tett látogatásán arról beszélt,

sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de az intenzív osztályra kerülők nagyon nagy többsége nem vette fel az emlékeztető oltást. Ha valaki nincs beoltva, nyolcszor nagyobb az esélye, hogy kórházba kerül. Ezért oltakozni kell.

Johnson azt is mondta, az újévi ünnepségeken mindenkinek felelősségteljesen kell viselkednie.

Angliában és Walesben csak kedden 129 471 új esetet diagnosztizáltak, és Johnson szerint az omikron további komoly problémákat okozhat még akkor is, ha enyhébb tünetekkel jár, mint a delta variáns.

A brit kormány az omikron koronavírus-variáns terjedésének megfékezése érdekében úgy döntött, hogy az eredeti, január végi határidő előtt egy hónappal, már december végéig minden, 18 évnél idősebb angliai lakos számára lehetővé válik a harmadik oltási dózis beadatása.

Az egészségügyi minisztérium legutóbbi adatai szerint az Egyesült Királyság egészében a felnőtt lakosság 56,9 százaléka – 32,7 millió ember – részesült már három oltási adagban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik