Belföld koronavírus

Már 39 ezernél is többen haltak meg a koronavírus miatt

Stephanie Lecocq / EPA
Stephanie Lecocq / EPA

A friss adatok szerint az elmúlt nap 3005 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 249 694-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati oldal. Az egy héttel ezelőtti adatnál 10 százalékkal kevesebb a ma jelentett szám, ezért nehéz megítélni egyelőre, hogy elértük-e a negyedik hullám lefele tartó ágának az alját. Mindenesetre a szennyvízben mért koronavírusörökítőanyag-koncentráció alapján közelítünk hozzá. De jön az omikron.

Elhunyt 115 beteg, így az elhunytak száma 39 009-re emelkedett. Az elhunytak között, ahogy két nappal ezelőtt is, ismét feltüntettek egy koraszülött babát, ezúttal egy kislányt.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 113 057-re csökkent.

Jelenleg 3854 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, heti alapon 25 százalékos a csökkenés, és az egy nappal korábban közölhöz képest is 5 százalékos a visszaesés.

Közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnaphz képest 17-tel vannak kevesebben lélegeztetőn.

Az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, hazánkban eddig 68 omikron esetet igazoltak, ezért továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat a kormány. Az ünnepek alatt is van lehetőség oltásra időpontfoglalással.

A beoltottak száma 6 257 771 fő, közülük 5 973 555 fő már a második, 3 161 930 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Továbbra is biztosított a lehetőség az oltás mielőbbi felvételére. A kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással, írják.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik