Nagyvilág europoli

Varsóban találkoznak az európai konzervatív pártok vezetői decemberben

Az európai konzervatív, jobboldali és jobbközép pártok vezetői december elején az Európai Unió jövőjéről értekeznek Varsóban a lengyel kormánykoalíciót vezető párt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökének, Jaroslaw Kaczynskinak a meghívására – közölte pénteken Radoslaw Fogiel, a PiS helyettes szóvivője.

A konferencia a pártvezetők közös júliusi nyilatkozatának a folytatása lesz, a decemberi széles körű vita során Európa jövőjéről lesz szó – közölte Fogiel a PAP hírügynökséggel. „Az Európa jövőjéről jelenleg folytatott vita keretében megpróbáljuk kidolgozni Európa és az Európai Unió (EU) vízióját” – tette hozzá.

A Fogiel által említett júliusi, az Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozatban tíz európai párt, köztük a Fidesz és a PiS vezetői kiálltak az EU eszméje mellett, de elutasították az unió centralizációját.

A PiS európai parlamenti képviselője, Tomasz Poreba közölte: Kaczynski mások mellett a Fidesz elnökét, Orbán Viktor miniszterelnököt, a spanyol Vox elnökét, Santiago Abascalt, valamint az Olasz Testvérek élén álló Giorgia Melonit és a szintén olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit hívta meg.

Salvini már csütörtökön bejelentette, hogy Kaczynski meghívására Lengyelországba látogat, mégpedig december 3-án és 4-én.

(MTI)

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik