Nagyvilág

Orosz katonai vonatok és hadoszlopok tartanak Ukrajna felé

Műholdas felvételek és videók is bizonyítják, hogy orosz katonai egységek és harckocsikat szállító vonatok tartanak Ukrajna felé – minderről a Kárpáti Igaz Szó, és a The Washington Post is írt.

A cikkek szerint a napokban a közösségi oldalakon olyan videók jelentek meg, melyeken látható, hogy orosz katonai vonatok és hadoszlopok tartanak Ukrajna irányába.

The Washington Post cikke szerint a haderőmozgás már hetek óta megfigyelhető, és arra utal, hogy Oroszország ezzel fejezi ki rosszallását Kijev és a NATO kapcsolatainak erősödése miatt.

A politikai-katonai szövetség és a Kreml viszonya további romlásáról tanúskodik, hogy Oroszország, miután kémkedés gyanújával 8 képviselőjét kiutasították, felfüggesztette NATO-missziójának tevékenységét.

A nyilvánosságra került műholdas felvételek azt mutatják, hogy a Moszkva alatt állomásozó 1. gárda-harckocsihadsereg elit alakulatai is Ukrajna felé vonulnak. Az amerikai lapnak nyilatkozó Michael Kofman, a virginiai székhelyű CNA nonprofit elemzőcsoport Oroszország-tanulmányi programjának igazgatója szerint mindez nem tűnik támadásnak, de nem is hadgyakorlat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik