Nagyvilág koronavírus

Megrázó képeket tettek közzé az ukrajnai koronavírus-osztályokról

A KárpátHír számolt be róla, hogy az ukrán egészségügyi minisztérium olyan fényképeket közölt a Facebook-on, amelyeket a koronavírusos betegeket ellátó osztályokon készítettek. Ukrajnában pénteken átlépte a hatvanezret a koronavírus-járvány halottainak száma. Ihor Kuzin országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese egy rádióinterjúban azt mondta, az országban 55,5 ezer kórházi ágyat készítettek fel a koronavírusos betegek fogadására, és ezeknek már több mint a fele foglalt.

A közzétett képeken jól látszik,  milyen zsúfoltak az osztályok és milyen körülmények között gyógyítanak az orvosok. A betegek többsége oxigénes támogatásra szorul, súlyos állapotban van. Az egészségügyi tárca közleménye szerint az október 11 és 17 között kórházba vitt koronavírusos betegek 94,2 százalékának nem volt oltása.

A negyvenkét milliós országban az egészségügyi tárca friss adatai szerint február óta alig több mint hatmillióan kapták meg az oltás mindkét dózisát. További másfélmillió még csak az oltás első dózisát vette fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik