Nagyvilág koronavírus

Kijárási tilalom és teltház az intenzív osztályokon az egyik kedvelt görögországi turistacélpontban

Teljesen megteltek a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív osztályos ágyak az észak-görögországi Szalonikiben – írta a Kathimerini című görög napilap alapján az MTI.

A várost körülvevő Közép-Macedónia régióban is alig maradtt szabad ágy covidos betegek számára.

Szaloniki városában péntek óta éjszakai kijárási tilalom van érvényben, mert az elmúlt időszakban meredeken emelkedett az új fertőzöttek száma. Az egészségügyi hatóságok péntek este 2636 új esetről számoltak be a csaknem 11 millió lakosú Görögországban. Ebből csaknem négyszázat Szalonikiben jegyeztek fel.

A kikötővárosban mindössze 53 százalékos az átoltottsági arány, amely a legalacsonyabb Görögországban és Európában – írta a Kahtimerini.

Adonisz Georgiadisz görög fejlesztési miniszter csütörtökön felszólította Szaloniki lakosait, hogy oltassák be magukat.

A város az egyik legkedveltebb görögországi célpont a magyar turisták számára. Magyarországról egyébként jelenleg bárki utazhat, ha megkapta a szükséges vakcinákat a beutazást megelőző 15. napig. A magyar védettségi igazolványt nem elengedő felmutatni, mivel nem tünteti fel a beutazás feltételeként megszabott adatokat.

Szalonikin kívül például Halkidiki, Larissza, Kilkisz és Kavala is vörös besorolást kapott. Ezeken a településeken hajnali egy órától reggel hatig kijárási tilalom van érvényben, amely alól csak a munkába járók és az egészségügyi ellátásra szorulók mentesülnek. Emellett tilos a zene a szórakozóhelyeken, köztük a bárokban és kávézókban. A zárt terekben távolságtartás, maszkviselési kötelezettség, létszámkorlát és higiéniai szabályok érvényesek. Sok esetben a belépést védettségi igazolványhoz kötik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik