Nagyvilág

Soha nem szabadulhat a marylandi mészáros

Öt újságírót ölt meg, ötszörös életfogytiglanra és még 345 évre ítélték.

A 41 éves Jarrod Ramos egy annapolisi szerkesztőségben rendezett vérfürdőt 2018 júniusában. A Capital Gazette épületében öt újságírót ölt meg. Maryland állam egyik bírája ötszörös életfogytiglani börtönre ítélte a férfit, akit az esküdtszék még júliusban bűnösnek talált – közölte az illetékes megyei ügyészségre hivatkozva az MTI.

Jarrod Ramost az általa elkövetett mészárlásért Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglanon felül még 345 év szabadságvesztésre ítélte, hogy soha ne helyezhessék feltételesen se szabadlábra.

A férfi 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azzal érvelt, hogy mentális betegsége miatt nem  vonható felelősségre. Az esküdtszék néhány óra tanácskozás után elutasította az elmeállapotára hivatkozó védekezését.

Az már a mészárlás napján kiderült, hogy a férfi bosszút akart állni, amiért a főleg helyi hírekkel foglalkozó lap évekkel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről. A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a hosszúra nyúlt sajtópert elveszítette.
Gyilkossági ügye bírósági tárgyalását többször elhalasztották, részben a koronavírus-járvány miatt.

Kapcsolódó
Öt embert lőttek le egy amerikai újság szerkesztőségében, korábban a lap írt a merénylő zaklatási ügyéről
A történtek hatására a rendőrség megerősítette a legnagyobb New York-i és Los Angeles-i szerkesztőségek védelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik