Nagyvilág

Újabb csontváz a román kormányfő múltjából

Florin Citu / Facebook
Florin Citu / Facebook
Úgy tért haza az Egyesült Államokból, hogy nem fizetett ki egy jókora hitelkártya-tartozást.

A román kormányfő újabb amerikai bírósági ügyéről ír a Mediafax alapján a Főtér. Florin Citu akkor halmozta fel jókora hitelkártya-tartozását, amikor a 2000-es évek elején az Egyesült Államokban járt egyetemre.

Az újabb információk szerint úgy tért haza Romániába, hogy nem rendezte adósságát a Maryland National Bank felé. 6698 dollárnyi követelését a bank eladta egy behajtócégnek. 2008-ban nyújtottak be ellene bírósági kereset, de akkor Citu már hat éve hazatért.

Nyomozót is felbéreltek, de ő sem találta meg, így az illetékes bíró felfüggesztette az eljárást, a behajtócég nem indította újra a pert. Lemondtak az adósságról, amely a kamatokkal együtt már csaknem 10 ezer dollárra nőtt.

Florin Citu egy hete ismerte el, hogy 20 éve ittas vezetésért megbírságolták, fogdába zárták az amerikai hatóságok. A Főtér szerint a két régi ügy mostani megszellőztetésének vélhetően köze van ahhoz, hogy a kormányfő Ludovic Orban pártelnök legfőbb kihívója a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) szeptemberi tisztújító kongresszusán.

A miniszterelnök korábban azt mondta, ittas vezetése miatt nem mond le, bár kellemetlen meglepetésnek nevezte, még egyes koalíciós politikusok is aggályosnak tartották, hogy titkolni próbálta a szekrényében őrzött csontvázat.

Kapcsolódó
Nem tervez lemondani a román miniszterelnök, miután kiderült, hogy húsz éve ittasan vezetett Amerikában
Szerinte ez Romániában csak kihágás lett volna, de amennyit ivott, az alapján nem biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik