Nagyvilág koronavírus

Hullanak a fejek Kínában a rossz járványkezelés miatt

Chen Sihan / XINHUA / Xinhua via AFP
Chen Sihan / XINHUA / Xinhua via AFP

A kínai kormány legkevesebb 47 helyi tisztviselőt menesztett, amiért rosszul kezelték a koronavírus delta variánsa által okozott új járványhullámot, írja a CNN.

Az elmúlt három hétben összesen több mint ezer tünetes fertőzöttet azonosítottak az országban, ezzel most a legrosszabb a járványhelyzet Vuhan óta.

A hatóságok szigorú lezárásokkal, tömeges tesztelésekkel és utazási korlátozásokkal próbálták megakadályozni a vírus terjedését, de ez a delta mutáns ellen kevésnek bizonyult.

A menesztett tisztviselők közt vannak városvezetők, egészségügyi bizottságok, kórházak és repülőterek magas rangú beosztottjai. A határozat szerint mindannyiukat gondatlanság miatt távolították el a posztjukról.

A Kommunista Párt közlése szerint csak az eredeti gócpontnak számító Nankingban 15 tisztviselőt rúgtak ki, mert nem tudták megakadályozni, hogy a fertőzés elszabaduljon a helyi repülőtérről.

A kínai járványhelyzetről alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Miért tesztel tízmilliókat fejvesztve Kína, ha a lakosság 60 százaléka be van oltva?
Bemutatkozott egymásnak a koronavírus delta variánsa és a zéró Covid stratégia, a kínai kormánynak pedig egyelőre nem fekszik ez a kihívás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik