Nagyvilág

Jézuskával csábította szexre kiskorú áldozatát

A fiatal drogosokat kezelő galántai intézet szakácsát elfogták.

Szlovákiában elfogták a rendőrök azt a szakácsot, aki a galántai Tiszta nap (Čistý deň) nevű nevelőotthonban Jézuskával csábította szexre kiskorú áldozatát – írja a Paraméter. A férfit korábban ezért öt és fél évre ítélték, de megszökött. Jakub Filót végül a rendőrség  fejvadász csoportja fogta el rejtekhelyén, egy pozsonyi albérletben.

Pár éve éppen a szakács ügye irányította rá a figyelmet az otthonra, amelyet egy olyan házaspár üzemeltetett, amely jó kapcsolatokat ápolt a már rácsok mögé zárt Marian Kočnerrel. A szakácsról az  akkor 14 éves áldozata azt mondta, hogy félrehívta egy cigire, hogy gyújtson rá, aztán bemenet a szobájába és lefeküdt vele.

Azt mondta, hogy valamilyen előnyöket fogok élvezni… Jönni fog a Jézuska is, ha jó leszek.

Kiderült, a nevelőintézetben drogfüggő gyerekeknek rendszeresen kábítószert adtak, sokukat szexuálisan is kihasználták. 2017-ben két bentlakó megszökött, ők tettek feljelentést.

A parlament elnökének, Boris Kollárnak akkor magyarázkodnia is kellett, mert egy 15 éves galántai intézetis lánnyal az interneten pikáns stílusban kommunikált. Az ügyet lezárták, mondván, nem történt bűncselekmény, a politikus állítólag soha nem találkozott a lánnyal, nem tudta, hány éves és azt sem, hogy a galántai  intézetben lakik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik