Nagyvilág

24 év után találta meg elrabolt fiát egy kínai férfi

Megtalálta 24 évvel ezelőtt elrabolt fiát egy kínai férfi, miután több mint 500 ezer kilométert utazott motorján utána kutatva az országban, írja a BBC.

Az 51 éves Guo Gangtang hamarosan újra együtt lehet mára már felnőtt gyermekével, akit kétéves korában vittek magukkal emberkereskedők Santung tartományban az otthonuk elől.

A kínai hatóságok a begyűjtött DNS-minták alapján tudták azonosítani a férfit, két gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek az ügyben.

További részletek egyelőre nem ismertek, de sajtóértesülések szerint Guo fia mostanáig a szomszédos Honan tartományban élt. Várhatóan most hétvégén találkozhatnak először újból.

Az apa gyermeke 1997-ben történt elrablását követően több mint 20 tartományt szelt át motoron, hátha valaki nyomra vezeti őt.

Útja során több balesetet is szenvedett, csontjai törtek, de egyszer ki is rabolták. Összesen tíz motort tört össze.

Mindenhová magával vitte a gyermekéről készült fotóját, a missziója pedig felemésztette az összes tartalékát, ezért sokszor híd alatt aludt és koldulnia kellett.

Az elmúlt két évtizedben meghatározó alakjává vált az eltűnt emberek kutatására létrehozott legjelentősebb kínai szervezetnek is, és legkevesebb hét elrabolt gyermek megtalálásában játszott szerepet.

Történetéről film is készült 2015-ben, amelyben a főszereplő Andy Lau Hong Kong-i világsztár volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik