Nagyvilág europoli

Orbán: Szó sincs semmilyen törvényről, ami a homoszexualitásra vonatkozna

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az új magyar szabályozás arról szól, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével, ennek eldöntése kizárólag a szülő dolga; ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.

Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök, vagy az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt.

Szívesen elmondom nekik, hogy szó sincs semmilyen törvényről, ami a homoszexualitásra vonatkozna. Ez a törvény nem erről szól, ez a törvény a gyermekek neveléséről, bármilyen szexuális tartalmú neveléséről szól

– fogalmazott.

Mindig jobb előbb elolvasni valamit, és csak azután reagálni arra, ez a helyes sorrend

– tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte, a szabályozás arról szól: a szülők dolga annak eldöntése, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás kérdéskörével. „Az államnak pedig az a dolga, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a szülők ezeket a jogaikat valóban gyakorolni tudják. Ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény” – húzta alá.

Én a jogok harcos védelmezője vagyok. Szabadságharcos voltam a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitás büntetendő volt. A szabadságért és a jogokért küzdöttem, ami azt jelenti, hogy küzdöttem a homoszexuálisok jogaiért is

– fogalmazott Orbán Viktor. Ez a törvény nem erről szól, ez a törvény a gyerekek és a szülők jogairól szól, mondta.

Egy másik újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a sport globális, és a politikai témákkal óvatosnak kell lenni. Egyes országokban bizonyos dolgok megengedettek, más országokban pedig nem – mondta.

Ha a sportot összekeverjük a politikával, akkor egész nagy területeket, illetve azokat, akik kulturálisan más állásponton vannak, mint mi, kizárunk a globális korból. Ez nem helyes

– fogalmazott. Hozzátette: a sportot el kell választani a politikától.

A magyar labdarúgó-válogatottra és a szerdai, Németország válogatottja ellen vívott mérkőzésére utalva kiemelte: „a csapatunkra büszkék vagyunk, ez egy nemzeti csapat”.

Az, hogy halált megvető bátorsággal küzdöttek Münchenben, olyan körülmények között, amit mindenki ismer és láthatott, az büszkévé tesz bennünket. A helytállásuk minden magyar ember számára bátorító

– tette hozzá a miniszterelnök.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 27 EU-s tagállamból 16 ország vezetője közös levélben állt ki a melegek megkülönböztetése ellen. A levélben kiemelik a 18 év alattiak elfogadását, illetve úgy fogalmaznak, hogy biztosítani kell, hogy a következő generáció egyenlőségben és tiszteletben nőhessen fel.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, „a pedofiltörvény nem a melegekről, hanem a gyermekekről, a gyermekek védelméről szól”. A kormány álláspontja szerint a szülők feladata a gyermek szexuális nevelése, és ebbe nem is szólhat bele senki, hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik