Nagyvilág

Lemondott a kislányok zaklatásával gyanúsított szlovák politikus 

Mégsem várta ki a hónap a végét Ján Herák.

Hétfőtől már nem parlamenti képviselő Ján Herák. Ezt egykori párttársa, a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottság elnöke jelentette be – írja a Paraméter. Anna Andrejuvová azt mondta, Ján Herák hétfőn írásban mondott le, így megszűnt a mandátuma.

A politikus korábban kilépett a kormánypárti Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OĽaNO) frakciójából, miután a rendőrség gyermekotthonban nevelkedő kiskorú lányok szexuális zaklatásával gyanúsította meg.

Ján Herák néhány napja még arról beszélt, hogy csak június 30-án akarja visszaadni a mandátumát, addig ki akarja használni az időt arra, hogy az általa elindított parlamenti munka zökkenőmentesen folytatódjon.

Maga is gyermekotthonban nőtt fel. Gyermekotthonok igazgatói jelentették fel szexuális visszaélés miatt, amit kiskorú lányok ellen követett el az általa szervezett táborokban.

A politikus ezt a gyerekek kitalációjának nevezte, tagadta az ellene felhozott vádakat, elmondása szerint a parlamentből is csak azért távozik, hogy megvédje a családját. Helyére valószínűleg Sebastián Kozarec képviselő kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik