Nagyvilág

Orbán Viktor harcos üdvözletét küldte Václav Klausnak

Czarek Sokolowski / MTI /AP
Czarek Sokolowski / MTI /AP
80. születésnapján köszöntötte a veterán cseh politikust a magyar kormányfő.

Orbán Viktor gratuláló levelet küldött Václav Klausnak, a Cseh Köztársaság korábbi elnökének. Erről az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatta.

Harminckét hosszú év után ismét szabadságharc folyik Európában. Ezúttal a keresztény-konzervatív  hagyományaink, szuverén nemzetállamaink, és közép-európai identitásunk megőrzése érdekében vonulunk csatába

– írta Orbán Viktor születésnapi üdvözlésként, majd hozzátette: Václav Klaus példája fontos kapaszkodót jelent e küzdelemben.

A magyar kormányfő szerint a cseh politikus nemcsak saját országát kormányozta a piacgazdaság irányába, és így egy új kor kapujába, hanem jelentős szerepet játszott abban is, hogy Közép-Európa a kontinens gazdasági motorjává váljon.

Orbán Viktornak örömére szolgált, hogy 2018-ban kétszer is Budapesten köszönthette az ünnepeltet, akivel tovább mélyíthették a barátságukat, számot vethettek az Európa előtt álló kihívásokról, a régió jövőjéről.

A magyar kormányfő hálás Václav Klaus Magyarország melletti mindenkori kiállásáért, ezért büszkeséggel tölti el, hogy a volt cseh elnököt az egész magyar nemzet jó barátjaként köszöntheti.

Kapcsolódó
vaclav klaus (vaclav klaus)
A cseh exelnök nem európai, de oroszimádó
Mindig nagy mókamester volt a cseh exelnök, ha Európáról volt szó. Elmondta, hogy rühelli a központosító EU-t, tojik a V4-re és Oroszország a nagy királyság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik