Nagyvilág

Deutsch Tamás szerint veszélyben az európai demokrácia és a szabadság

FocusPressAgency / AFP
FocusPressAgency / AFP
A fideszes EP-képviselő politikai rendőrségtől tart.

Deutsch Tamás szerint az európai baloldal nem vitatkozni akar a tőle eltérő álláspontok képviselőivel, hanem jogi eszközökkel megbüntetné azokat.

A politikus Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából idézünk:

Akik nemet mondanak az illegális migrációra, a birodalmi, föderatív elképzelésekre, a genderőrületre, azokat euro­szkeptikusnak, szélsőségesnek, korruptnak kiáltják ki, megvádolják, és durva jogi büntetéseket akarnak.

Deutsch szerint „ez a magatartás fenyegeti a demokráciát, és ezáltal az emberek szabadságát is”.

A Fidesz válasza a helyzetre: „A lehető leghatározottabban fellépünk az anti-­demokratikus törekvések ellen, meg fogjuk védeni a magyar, az euró­pai emberek szabadságát… mi európaiak megtapasztaltuk a barna és a vörös diktatúrák idején is, milyen az, amikor a politikai véleménykülönbség szankcionálásának tömeges jogfosztás a következménye.”

Deutsch úgy látja, hogy az európai baloldal, élén a magyar ballal, nemcsak a tőle eltérő véleményt képviselő politikai erőket gyűlöli, hanem az azokat szabad akaratukból támogató választópolgárokat is, méltatlan módon beszél európaiak tíz és százmillióiról.

Mindez most annak kapcsán került terítékre, hogy az Európai Parlament bepereli a bizottságot, mert az nem alkalmazza a jogállami mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

Kapcsolódó

Deutsch szerint szomorú, hogy a Fidesz egykori pártcsaládja, az Európai Néppárt „a baloldal szolgálólánya lett az EP-t politikai rendőrséggé átalakító baloldali törekvésekben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik