Belföld

Szél Bernadett elvinné Deutschot egy tranzitzónába

Szél Bernadett és Bősz Anett országgyűlési képviselők együtt látogattak a héten a röszkei tranzitzónába, és olyan állapotokat találtak, amiről úgy gondolták, a nyilvánosságot is tájékoztatniuk kell. Szél Bernadett elmondta a 24.hu-nak, hogy

jelenleg 77 gyermek van a röszkei tranzitzónában, köztük egy 10 éves agytumoros kislány.

Az ügyből kisebb botrány kerekedett, úgyhogy a tranzitzónákat megépítő Orbán-kormány oldaláról is muszáj volt valakinek megszólalnia. Ez az ember Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő lett, aki az ATV-ben

jellegzetes ellenzéki füllentésként

jellemezte a képviselőnők beszámolóját. Deutsch azt is mondta, más tranzitzónákban szerinte sokkal rosszabb állapotok vannak.

A fideszes politikusra reagálva Szél Bernadett Facebookra posztolt szombaton: „Meglátásom szerint a a gyermekek ügye, így a tranzitzónákban élő gyermekek ügye is túl fontos téma ahhoz, hogy érdemi cselekvés helyett médián keresztül minősítsék egymást vagy egymás állításait politikusok” – írta Deutschnak címezve.

Ennek nincs értelme, viszont van egy javaslatom az Ön számára: szeretném megkérni arra, jöjjön el velem a röszkei tranzitzónába! Győződjön meg arról saját szemével is, amit mi a nyilvánosság elé tártunk!

– írta Szél Bernadett, hozzátéve, hogy érti, hogy az EP-képviselnek fontosak az európai problémák, de neki magyar képviselőként a magyarországi helyzet a legfontosabb, ezért menne Deutsch Tamással Röszkére.

Kiemelt kép: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik