Nagyvilág

Indiai volt főminiszter: a koronavírus élő organizmus, joga van élni

Bhagirath Basnet / The Times of India / The Times of India via AFP
Bhagirath Basnet / The Times of India / The Times of India via AFP
Az országban komoly felháborodás követte a politikus kijelentését.

India egy északi állama, Uttarakhand volt főminisztere, Trivendra Singh Rawat komoly felháborodást okozott, miután csütörtökön elég erős nyilatkozatott tett.

Filozofikus nézőpontból a koronavírus is egy élő organizmus. Ugyanúgy joga van élni, mint nekünk. De mi emberek magunkat gondoljuk a legintelligensebbnek, és ki akarjuk iktatni. Ezért mutálódik folyamatosan

mondta egy tévéműsorban az NDTV beszámolója szerint. Hozzátette, meg kell haladnunk, hogy biztonságban lehessünk.

A márciusban hirtelen leváltott Rawat kijelentése nagy vihart kavart Indiában, ahol mindeközben rengeteg áldozatot követel a járvány második hulláma. Eddig több mint 260 ezer halálos áldozat köthető a vírushoz. Az Egészségügyi Világszervezet „aggasztónak” titulálta a helyzetet, a minap pedig bejárta a világsajtót, hogy hálót feszítenek ki a Gangeszre a vízben sodródó, feltehetően koronavírusos holttestek miatt.

Kapcsolódó
Hálót feszítettek ki a Gangeszre a sodródó holttestek miatt
India északi részén hálót feszítettek ki a Gangesz folyóban, miután a vízben több tucat sodródó holttestet (feltehetően koronavírus-fertőzötteket)

Nem ez az első meredek kijelentése a politikusnak. 2019-ben egy alkalommal azt állította, hogy a tehén az egyetlen állat, ami be és ki is oxigént lélegez –  jegyezte meg a Hindustian Times.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik