Nagyvilág

Áder: Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP

Részvéttáviratot küldött Áder János köztársasági elnök II. Erzsébet brit uralkodónak férje, Fülöp herceg halála miatt pénteken.

Felség! Nagy szomorúsággal értesültem arról, hogy életének századik esztendejében elhunyt ő királyi fensége Fülöp, Edinburgh hercege. Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki Felségednek a magyar nép őszinte együttérzését. Ezekben a fájdalmas órákban szívből osztozunk a királyi család és egész országuk gyászában

– írta Áder János. A köztársasági elnök hozzátette: Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el, aki közéleti szereplőként és sportemberként is sokat tett a magyar-brit kapcsolatok elmélyítéséért.

Emlékét tisztelettel megőrizzük

– fogalmazott a köztársasági elnök az MTI tudósítása szerint.

A Buckingham-palota pénteken közölte, hogy elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje. Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján. A halálhír bejelentésével nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban.

Kapcsolódó
A kazánfűtőként is dolgozó Fülöp herceg narancsosládából került a Buckingham-palotába
Párhetes kórházi tartózkodás után, a Windsori kastélyban péntek reggel 99 éves korában meghalt Fülöp herceg – rá emlékezünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik