Nagyvilág

Most a horvát tengerpartra repült a NER luxusgépe

Csütörtökön reggel Budapestről a horvát tengerpartra indult az OE-LEM lajstromjelű privát repülőgép. A Bombardier fél 9 körül landolt a spliti repülőtéren.

A gép az elmúlt napokban több utat is megtett, de a legnagyobb figyelmet akkor kapta, amikor a március 15-ével meghosszabbított hétvégén Dubajban járt.

A 24.hu is megírta, hogy kiszivárgott a gépet üzemeltető osztrák cég, az International Jet Management elektronikus levele, amelyet állítólagosan a dubaji földi irányításnak küldtek. Az úgynevezett handling request tartalmazta a gép aktuális utaslistáját is. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc és a vele többször hírbe hozott Várkonyi Andrea műsorvezető járt az Egyesült Arab Emírségekben. A felcsúti milliárdos nem cáfolta, hogy ő utazott a géppel, cégcsoportja kérdésünkre azt írta: Mészáros Lőrinc „sem üzleti, sem magánéleti vonatkozásban nem kíván nyilatkozni”.

A gép dubaji útja komoly politikai vihart kavart, mert Orbán Viktor napokkal korábban épp arra figyelmeztetett, hogy a tehetős vállalkozók is tartózkodjanak az egzotikus utaktól. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes országgyűlési képviselő a parlamentben meg is kérdezte Gulyás Gergely minisztert, lesz-e következménye Mészáros dubaji repülőútjának. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt hangoztatta, a politikusoknak és az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatniuk a járványhelyzetben, ezért felelőtlenség és nem elfogadható az ilyen típusú utazás.

Frissítés: A magángép csütörtökön 14 óra körül visszaérkezett Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik