Belföld

Gulyás: Felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy valaki most jár Dubajba

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa a parlamentben kérdezte Gulyás Gergelyt arról, lesz-e következménye annak, hogy miután Orbán Viktor az Európán kívüli utazások szigorításáról beszélt, „a miniszterelnök barátjáról, az állami beszerzések állandó nyerteséről, Mészáros Lőrincről kiderült, hogy Dubajban járt a március 15-i hosszú hétvégén”.

Dubajból tért haza éjszaka a NER-gép, egy keringő utaslista szerint Mészáros Lőrinccel és Várkonyi Andreával
Orbán Viktor korábban azt kérte, mindenki tartózkodjon az egzotikus utazásoktól. Mészáros kérdésünkre nem akart nyilatkozni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában elmondta, hogy

a kormány álláspontja nem változott, nemcsak a politikusoknak, hanem az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatniuk a járványhelyzetben. Felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy valaki most jár Dubajba.

Gulyás az MTI tudósítása szerint hozzátette: nem ismeri a miniszterelnök barátait, így azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki az elmúlt hetekben volt Dubajban, azt üzleti okból tette. Mindenesetre Gulyás azt javasolta az üzletembereknek, hogy ne utazzanak Dubajba. Elmondta, ha van az ellenzéknek javaslata bizonyos külföldi utazások megtiltására, akkor tegye meg. A miniszter azt mondta, a kormány elvi, erkölcsi iránymutatásokat is adhat, annak azonban nem lehet jogi szankciója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik