Nagyvilág

Hiába a koronavírus-járvány, Mende polgármestere Zanzibár tengerpartjára utazott vakációzni

AFP
AFP

A Pest megyei Mende község polgármestere családjával Zanzibár tengerpartján tette elviselhetőbbé magának a koronavírus-járvány sanyarú időszakát – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

Azt írta:

Ha Mészáros Lőrinc dubajozni járhat, akkor Kaszanyi József, egy választott politikus miért ne tanulmányozhatná Zanzibáron az ottani járványvédelmet? Nem is szégyelli, hogy amíg a magyarok nagy része a lezárások miatt szenved, ő Afrika partjainál egy szigeten napozik.

Hadházy felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök március 5-i rádióinterjújában kért meg mindenkit, hogy a koronavírus-járvány miatt halassza el „a veszélyes helyekre” tervezett luxusvakációkat. Akkor a kormányfő azt mondta:

Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj – ezekről a helyekről hozzák be honfitársaink a veszélyes mutációkat. Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat.

Tanganyika – ahogy arra Hadházy is rámutat – már nem létezik, ugyanis 1964-ben Tanganyika egyesült Zanzibár szigetével, és az új állam a Tanzánia nevet kapta.

Mende polgármester egyébként nem csinált titkot az utazásból, maga osztott meg tengerparti fotókat a közösségi oldalán.

Kapcsolódó
Dubajból tért haza éjszaka a NER-gép, egy keringő utaslista szerint Mészáros Lőrinccel és Várkonyi Andreával
Orbán Viktor korábban azt kérte, mindenki tartózkodjon az egzotikus utazásoktól. Mészáros kérdésünkre nem akart nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik