Belföld koronavírus

Orbán a dubaji nyaralás veszélyeire figyelmeztetett, amikor a Valton magángépe éppen Dubajban volt

Négy napos kint tartózkodás után vasárnap hajnalban visszatért Dubajból Budapestre az a magánrepülőgép, amely a kormány kedvenc biztonsági cégének érdekkörébe tartozik.

A HA-BES lajstromjelű Raytheon Hawker 800XP, amelyen korábban Kövér László házelnök is utazott, kedden indult Ferihegyről, hazafelé pedig – vélhetően egy tankolásra – néhány órára megállt a romániai Konstanca repülőterén is.

A gépet közvetlenül a Hun-Jet Kft. birtokolja, amelynek viszont az állami megrendelésekkel kitömött Valton-Sec Kft. a tulajdonosa, sőt tavaly októberig résztulajdonosa volt Bessenyei István is, aki Sarka Kata férjeként az időközben szétvált Rogán Antal-Gaál Cecília páros szállásadója is volt. A gép fenntartója a Fly-Coop Kft., amely Rogánék 2016-os helikopterezését szervezte.

A dubaji út most különösen azért figyelemre méltó, mert Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában éppen az ilyen típusú luxus kiruccanások veszélyeire figyelmeztetett.

Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj – ezekről a helyekről hozzák be honfitársaink a veszélyes mutációkat. Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat

– mondta Orbán.

Mint ismert, a NER kedvenc magángépeként emlegetett Bombardier Global 6000-es repülő éppen egy hete, vasárnap tért vissza a Maldív-szigetekről, ahol az utóbbi időben szintén felerősödött a koronavírus-járvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik