Nagyvilág

Saját lányát fejezte le egy indiai férfi

Saját lánya megölése miatt tartóztattak le egy férfit az észak-indiai Uttar Prades államban – írja a BBC. Szarves Kumar 17 éves gyermeke levágott fejével sétált a rendőrség felé, amikor több járókelő felfigyelt rá. A szemtanúk értesítették a hatóságokat. A rendőrség által készített felvétel alapján a férfi azzal indokolta tettét, hogy felbosszantotta lánya kapcsolata.

Indiában a családok még ma is nagy arányban próbálják kontrollálni a gyermekek kapcsolatait, a rokonok pedig sokszor az erőszaktól sem riadnak vissza.

Az országban minden évben több száz embert ölnek meg saját családtagjaik a becsületre hivatkozva.

Az ilyen bűncselekményeket becsületgyilkosságoknak nevezik, és azzal az ürüggyel követik el őket, hogy az érintett megsértette a családi erkölcsöket, a közösség vagy a régió elveit. A becsületgyilkosságokat nem egy esetben azért követik el, mert az adott családtag szexuális erőszak áldozatává vált.

Szarves Kumar otthonukban támadt lányára, akinek kapcsolatáról nem sokkal korábban szerzett tudomást. Letartóztatása után a férfi mindent beismert, a gyilkos fegyvert és a megcsonkított holttestet otthonukban hagyta. Utóbb a helyi rendőrség egyik tisztjét felfüggesztették, mivel egy képen az áldozat fejével pózolt.

Indiában a nők helyzete különösen súlyos, a becslések alapján a női lakosság mintegy 70 százalékát érte már családon belüli erőszak. 2020-ban az ország államai közül Uttar Pradesben követték el a legtöbb bűncselekményt nők ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik