Nagyvilág

Rossz címen rohamozott az ukrán kommandó

Az államnak a tévedés egymillió hrivnyába (több mint 10 millió forint) kerül.

Az ukrán különleges erők különösen nagyot tévedtek tavaly nyáron,  amikor összekeverték a címet és rossz házba törtek be. Kifeszítették a kaput, leverték a kinti biztonsági kamerákat – írja a Korrespondent alapján a Kárpáthír.

A kommandósok nem igazolták magukat, házkutatási parancsot sem mutattak. A családfőt a zuhany alól kirángatták, földre teperték. A férfi 45 percig meztelenül feküdt, közben fejére géppisztolyt fogtak. Amikor megengedték, hogy felöltözzön és megszólaljon, közölte, valami tévedés történt. Amikor iratokkal is igazolta, hogy rossz címre mentek, a kommandósok összepakoltak, távoztak.

A fizikai és lelki trauma miatt az áldozat feljelentést tett. Az eset után két héttel fájlalta bordáit, fejét, üzleti megbeszéléseit lemondta, magyarázkodnia kellett szomszédainak, ügyvédje szerint az eset rontotta üzleti hírnevét.

Ráadásul a házkutatást követő napon a család felfedezte, hogy a házból eltűnt 20 000 dollár (csaknem hatmillió) forint. A férfi az okozott erkölcsi és anyagi kár megtérítését követelte. Most a bíróság úgy döntött, hogy a tévedésből lerohant családnak az államnak egymillió hrivnya (több mint tízmillió forint) kártérítést kell fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik