Nagyvilág

Kim Dzsongunnak újabb gyereke születhetett

AFP PHOTO / KCNA VIA KNS
AFP PHOTO / KCNA VIA KNS

Vélhetően gyereke született Kim Dzsongun feleségének, aki a várandósság miatt maradhatott távol a sajtónyilvánosságtól az utóbbi mintegy egy évben, jelentette be egy a dél-koreai hírszerzéshez köthető szöuli elemzőközpont csütörtökön.

Az intézet részéről az MTI tudósítása szerint a sajtótájékoztatón leszögezték: a bejelentés egy munkatársuk következtetése, nem tükrözi a központ hivatalos álláspontját.

Ri Szol Dzsu több mint egy év után a héten jelent meg újra a nyilvánosság a 2011-ben meghalt észak-koreai vezető, Kim Dzsongil születésnapja alkalmából rendezett koncerten, amelyről az ország állami médiája is beszámolt.

Eltűnése korábban találgatásokra adott okot, többen már akkor várandósságot sejtettek mögötte, mások a koronavírus-járvány miatti óvatossággal magyarázták.

Kedden a dél-koreai hírszerzés munkatársai a parlament zárt ülésen még azt jelentették, Kim Dzsongun felesége Phenjan járványellenes intézkedései miatt maradt távol a nyilvánosságtól, idejét főleg a gyerekeivel tölti és „semmi szokatlant nem észleltek”.

Kim Dzsongun családi életéről nem sokat tudni, észak-koreai hivatalos források szerint a házaspárnak három gyereke van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik