Nagyvilág

Kitalált egy gyilkosságot az ukrán férfi, hogy a rendőrség elhordja a havat az utcájában

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Egy ukrán férfi kitalált gyilkossággal telefonált be a rendőrségre annak reményében, hogy a kiérkező járőrök majd eltakarítják a havat az utcájában, amikor mennek letartóztatni őt, közölték a helyi hatóságok.

Az Euronews beszámolója szerint a férfi szombat éjjel tárcsázta a segélyvonalat azzal, hogy halálra verte az anyja partnerét. Hozzátette azt is, hogy áldozata nem ad életjelet, közölte Yulia Kovtoun, Csernyihiv város rendőrségének szóvivője.

A férfi azt javasolta a rendőröknek, vigyenek magukkal hókotrót is, mert másként nem fognak eljutni a házhoz.

A hatóságok ugyanakkor egy terepjáróval meglehetősen könnyen az ingatlanhoz értek, ahol az állítólagos áldozatot életben találták, és elmondása szerint senki nem támadt rá.

A szóban forgó utcában ugyan aznap reggel eltúrták a havat, de a férfi elégedetlen volt a munkával és remélte, hogy majd a rendőrök befejezik azt.

A férfi beismerte, hogy szándékosan tévesztette meg a hatóságokat, ezért legfeljebb 119 hrivnya, átszámítva körülbelül 1200 forint büntetésre számíthat.

Ukrajnában egyébként rekordmennyiségű hó hullott az elmúlt napokban, egyes régiókban az 50 centimétert is meghaladja a hótakaró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik