Nagyvilág

Egy brit plébániatanács hozta össze a járvány legnevetségesebb Zoom értekezletét

Kabaréba illő jelenetsorok láttak napvilágot egy aprócska brit község plébániatanácsának Zoom meetingjéről, írja a CNN.

Az értekezletet még karácsony előtt bonyolították le, hogy a tisztviselők megbeszéljék az Anglia északnyugati részén található Handforth legfontosabb kérdéseit.

A 80 perces beszélgetés minden pillanata élményszámba ment. A résztvevők ordítoztak egymással, az egyik tag kizárta az elnököt a meetingről, többször elhallgattak a mikrofonok, a háttérből egy ponton a WC hangja is behallatszik és még Britney Spears is előkerült a beszélgetésben.

A plébániatanács Nagy-Britanniában az önkormányzatiság legalacsonyabb szintje, jellemzően olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a közösségi terek, zöldterületek és háborús emlékművek karbantartása.

A szóban forgó értekezletnek már az eleje sem hagy kivetnivalót maga után. Brian Tolver tanácselnök pár percnyi várakozás után érdeklődött a többieknél, hogy mikor óhajtanak kezdeni, amire egy motyogó válasz érkezett:

baszd meg.

Ezután főhősünket, Nagy-Britannia legújabb celebjét, a tanács egyik tagját kezdték el azzal vádolni, hogy puccsra készül, mert nem veszi figyelembe a testület szabályait.

Neked nincs hatalmad itt, Jackie Weaver, semmilyen hatalmad nincs!

– ordított Tolver, majd pár másodperc múlva eltűnt a beszélgetésből.

De nem önszántából lépett ki. Aled Brewerton tanácsos iPadjéről ketten is csatlakoztak a meetinghez, egyikük pedig azt kiabálta ezen a ponton,

kitette őt, kitette őt!

Weaver ezután átvette a főnök szerepét és megpróbált kijelölni egy új elnököt a meetingre. Erre betámadták, mondván fogalma nincs, mit csinál.

Ez a vita egy darabig még húzódott, amikor valaki észrevette, hogy kizárása előtt Tolver jegyzőként tüntette fel magát a meetingen, ami ismét kiverte a biztosítékot.

Mostantól hivatkozzatok rám Britney Spearsként

– mondta Weaver, utalva arra, hogy az énekesnő apja gyámsága alatt áll.

A meetinget egyébként Steven Morgan humorista fedezte fel a YouTube-on, aztán összevágott belőle egy közel 20 perces összefoglaló videót, amit azóta már több millióan láttak.

Az értekezlet már az elmúlt évtized legjobb brit komédiája címet is kiérdemelte, és egyébként még akkor is vicces, ha valaki nem tud angolul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik