Élet-Stílus koronavírus

A karanténban kiderült: a britek imádnak kecskéket bérelni

Steve Bates / EyeEm / Getty Images
Steve Bates / EyeEm / Getty Images
A koronavírus-járvány elszabadulásáig főként esküvők és iskolai kirándulások helyszíneként működött egy kis tanya az angliai Lanchashire-ben. A korlátozások padlóra küldték az üzletet, ám egy viccnek indult ötletnek hála, újra virágozni kezdett.

Dot McCarthy, a rossendalei  Cronkshaw Fold Farm tulajdonosa is úgy véli, hogy őrület ami körülötte történik, pedig az ő fejéből pattant ki az ötlet, ami aztán elszabadult. A 32 éves McCarthy gazdasága évek óta abból szerez bevételt, hogy esküvőknek, illetve tanulmányi kirándulásoknak biztosít helyszínt, a járvány miatti rendezvénytilalmak azonban bevétel nélkül hagyták a tanyát – írja a BBC.

McCarthy elkeseredésében, 2020 áprilisában félig viccből készített egy online hirdetést, hogy öt fontést (kb. 2 ezer forintért) rövidtávra bérbe adná a látogatók híján munka nélkül maradt kecskéit. Legnagyobb megdöbbenésére már másnap 200 email volt a postafiókjában, az összes feladója kecskét akart kölcsönözni.

🐐 GIVE THE GIFT OF GOAT! 🐐
Got a buddy who’s stuck in boring video call meetings all day? Buy them a gift voucher to add…

Posted by Cronkshaw Fold Farm and Study Centre on Thursday, 17 December 2020

De miért akarnak a britek kecskéket bérelni? Viccből. Az emberek jórésze otthonról dolgozik, és napközben online értekezleten vesz részt. Az online értekezletek pedig általában unalmasak, ezért sokan, sokfélére hajlandók, hogy feldobják kicsit a hangulatot. Például azzal, hogy hirtelen megjelenik mögöttük egy élő kecske. McCarthy munkatársai minden esetben a helyszínen vannak és segítenek a bérlőknek, hogy minden flottul menjen.

McCarthy kecskéi azóta felbukkantak már többek között amerikai, orosz, kínai, és ausztráliai központú videohívásokban is. Egy Margaret nevű kecske pedig minden szombat délelőtt ugyanannál a családnál vendégeskedik, amikor a távoli rokonokat hívját. A kecskebérlők egy része az 5 fontos árnál jóval több adományt utal a gazdaságnak, a kecskék így már több mint 50 ezer font (kb. húszmillió forint) bevételt generáltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik