Nagyvilág amerikai elnökválasztás 2020

Sajtóértesülés: Trump Skóciába utazhat Biden beiktatásakor

Andy Buchanan / AFP
Andy Buchanan / AFP
A Prestwick repülőteret már értesítették egy elnöki gép érkezéséről – írja a Daily Record.

Donald Trump Skóciába utazhat ahelyett, hogy részt venne Joe Biden megválasztott amerikai elnök január 20-i beiktatásán – írja légügyi forrásokra hivatkozva a Daily Record. A skót bulvárlap szerint a Prestwick repülőteret arról értesítették, hogy január 19-én az amerikai hadsereg egyik Boeing 757-es repülője fog leszállni, az, amelyet időnként a leköszönő elnök is használni szokott.

Trump érkezését sejteti az is, hogy ugyanezen a reptéren tartózkodott nemrég egy olyan, szintén amerikai katonai gép, amely Trump Turnberryben található golfpályájáról készíthetett háromdimenziós felvételeket, biztonsági okokból. A Daily Record forrásai szerint a titkosszolgálati célokra átalakított King Air 350ER többször is átrepült Turnberry felett.

A sajtóban már jó ideje spekulálnak arról, hogy Donald Trump részt vesz-e Joe Biden beiktatásán. A leköszönő elnök hagyományosan mindig ott van az utódja eskütételekor, de Trump egyelőre továbbra sem hajlandó elfogadni a tavaly novemberi választás eredményét, amelyet demokrata ellenfele nyert meg. Vasárnap a Washington Post hozott nyilvánosságra egy olyan telefonbeszélgetést, amelyben Trump Georgia állam választásért felelős kormánytisztviselőjének vetette fel, hogy „találhatna neki” még 11 780 szavazatot.

Kapcsolódó
Trump hisztizést és fenyegetést váltogatva követelte rá adott szavazatok „megtalálását"
Egy telefonhívásról készült hangfelvétel szivárgott ki. A választást elbukó elnök Georgia állam republikánus választási főtisztviselőjére próbált nyomást gyakorolni megcáfolt összeesküvés-elméletekre hivatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik