Nagyvilág

Szijjártó: George Clooney történelmi és politikai ismeretei korlátosak

Szijjártó Péter Facebook-oldala
Szijjártó Péter Facebook-oldala

George Clooney-t mint színészt kedveljük, nagyra becsüljük, a maga szakmájának egyik legkiválóbb képviselője és művelője, ez nem is kérdés. Itt azonban (…) egy politikai ügyről van szó. Az látszik, hogy George Clooney történelmi és politikai ismeretei – hogy is mondjam – némiképpen azért korlátosak, és az is látszik, hogy a nemzetközi mainstream médiából szerzi alapvetően az információit. Amivel nyilván nincsen semmi baj, mit tudna tenni, de ezzel együtt azt gondolom, hogy színészként kedveljük, a politikai ismereteiről meg megvan a magunk véleménye

– mondta Szijjártó Péter abban a Facebook-oldalára feltöltött rövid videóban, amely alá szellemesen a színész számára világhírt hozó Vészhelyzet című kórházsorozat főcímzenéjét keverték.

Aki nem értené, hogy miért beszél a külügyminiszter Clooney-ról, a hollywoodi világsztár pedig – meglepően jól informáltan – Magyarországról, az alábbi cikkünkkel könnyen képbe kerülhet:

George Clooney: Az Orbán-propagandagépezet hazudik
Megkerestük George Clooney-t, hogy megtudjuk, mit gondol arról, hogy Soros György ügynökének kiáltotta ki a kormányoldal. A világsztár válaszában elárulta, hogy egyszer találkozott a milliárdossal. De volt néhány gondolata Orbán Viktorról és rezsimjéről is.

Megnyilvánult Varga Judit igazságügyi miniszter is, ő azt írta, „ha George Clooney legközelebb mifelénk jár”, szívesen vendégül látja egy „valódi kávéra” (a politikus minden bizonnyal arra utalt, hogy a színész a Nespresso egyik reklámarca), és akár a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatja, „ha a tények is érdeklik”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik