Nagyvilág koronavírus

Koronavírusos Szijjártó egyik kambodzsai testőre, iskolákat zárnak be a külügyminiszter látogatása miatt

Elővigyázatosságból két hétre bezárják az iskolákat Kambodzsa fővárosában, Phnompenben, illetve a környező Kandal tartományban, mivel nem sikerült kideríteni, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kitől kapta meg a fertőzést múlt héten. A Szijjártó Péter őrizetére kirendelt egyik kambodzsai őr is pozitív tesztet produkált  — írta meg az AP hírügynökség.

14 napig a miniszterelnök és a kormány négy másik tagja is karanténba került, mert találkoztak a magyar diplomácia vezetőjével. Náluk nem mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Szijjártó egynapos kambodzsai látogatása során tárgyalt Prak Szokhonn külügyminiszterrel, Aun Pornmoniroth gazdasági és pénzügyminiszterrel –mindketten miniszterelnök-helyettesek –, Pan Szoroszak kereskedelmi miniszterrel, Veng Szakhon mezőgazdasági miniszterrel és Szousz Jaraparlamenti képviselővel, a „Száz modellfalu” program védnökével. Hun Szen miniszterelnök jelenlétében írták alá a két ország közötti vízügyi, mezőgazdasági és légi közlekedési megállapodásokat.

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szerdán tájékoztatta az MTI-t, hogy az ázsiai tárgyalások során, a thaiföldi Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter koronavírus-tesztje pozitív lett.

Szijjártó Péter: Inkább az izomfájdalom zavaró
A koronavírusos külügyminiszternek fáj a feje és köhög.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik