Gazdaság koronavírus

Szijjártó Péter szerint válságban segélyt osztani kiszolgáltatottsághoz vezet

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyitott magyar gazdaságban fontosak a nemzetközi cégek, de „a magyar gazdaság lelkét a magyar tulajdonban lévő vállalatok adják".

Szijjártó Péter minderről szerdán a debreceni déli ipari övezetben beszélt, ahol elhelyezték a BHS Trans Kft. új logisztikai központjának alapkövét. A miniszter az MTI szerint közölte azt is, a kormány a munkahelyteremtő beruházásokat, a beruházó vállalatokat támogatja. Megjegyezte: a BHS Trans az ország négy településén épít az idén logisztikai központot összesen 7,6 milliárd forintos beruházással, amelyekkel 165 új munkahelyet teremt. A beruházásokat a kormány 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segíti.

A koronavírus-világjárvány gazdasági kérdés is, és miután Magyarország az egészségügyi védekezés szakaszát sikeresen le tudta zárni, most a miniszter szerint a gazdasági védekezésre kell összpontosítani.
Szijjártó Péter szerint van olyan gazdasági filozófia, amely ebben a helyzetben segélyeket osztana, de az eladósodáshoz, kiszolgáltatottsághoz vezet.A kormány ezzel szemben a munkahelyteremtést, a beruházásokat támogatja. Új világgazdasági verseny indul, az ebben elfoglalt pozíció most dől el, aki most fejleszt, bővít, nyertese lesz ennek a versenynek – hangoztatta, hozzátéve, most az a cél, hogy a magyar vállalatok erősebbek legyenek a járvány után, mint előtte voltak.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik