A következő élő közvetítés része Felesége kéri Trumptól, ismerje el a vereségét, Biden a Balatonon járt nászúton

Zavar van a republikánus fejekben, hogy véget ért-e a választás

Donald Trump kedd este pontosan azt csinálta, amit sokan előre vártak: bejelentette, hogy megnyerte a választást, annak ellenére, hogy a szavazatok jó részét még számolták. Trump és a republikánusok jó ideje kritizálják a levélszavazatokat, a jogi logika, amivel érvelnek, az, hogy a választás napja után számolt levélszavazatok megfordítják a választás eredményét. Jelenleg viszont nem ez történik, hanem a később megszámolt, de korábban leadott szavazatok ugyanúgy részét képezik a választásnak, mint az aznap személyesen leadottak.

A fő kérdés a Pennsylvaniai szavazatokkal kapcsolatban van, ez ugyanis a legfontosabb csatatérállam, ahol a választás eldőlhet. Itt rengeteg levélszavazat érkezett, amelyeket jó eséllyel csak csütörtökre fognak megszámolni. Közben viszont Charlie Kirk, a republikánus Turning Point USA alapítója azt írja, hogy kár lenne Arizona államban elfogadni Joe Biden győzelmét, hiszen a választás még tart, a szavazatokat pedig még mindig számolják.

Egyébként Mitch McConnell, a szenátus sokat kritizált republikánus vezetője is arról beszélt, hogy még nincs eredmény. Mármint szó szerint azt mondta, hogy még nem tudjuk, ki nyerte a választást. Ez pedig némiképp szembemegy Donald Trump véleményével, aki szerint ő nyerte. McConnell egyébként nyerni tudott, szóval továbbra is ő marad a szenátus republikánus többségének vezetője.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik