Nagyvilág

Szúrt és lőtt sebek: heten vannak életveszélyes állapotban a bécsi támadás után

Összesen hét ember van kritikus, életveszélyes állapotban a bécsi támadás után – írta az osztrák Standard. A lap kedd reggel Michael Binder, a Bécsi Egészségügyi Szövetség orvosigazgatójára hivatkozva azt közölte, az érintett hét személyt lövésektől illetve szúrásokból keletkezett sebekkel kezelik.

Binder közölte, a sérültek állapotáról még a rokonaiknak sincs pontos tudomása, ugyanis semmilyen információt nem adnak ki. Az orvosigazgató elmondta, összesen 17 áldozatot kezelnek több kórházban, főként lőtt sebekkel, de vágásokkal is.

Hozzátette, tíz embernek közepes vagy könnyű sérülése van. Az azonban még nem látható előre, hogy az érintetteket hazaengedik-e a kórházból. mint mondta, a helyzet pszichológiailag is kihívást jelent: „A betegek sokkban vannak.” A támadásban megsérült rendőr kritikusan, ám stabil állapotban van.

A támadás hétfőn este nyolc órakor vette kezdetét a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén, az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont. Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A pontos indítékuk még nem ismert, az viszont már kiderült, hogy iszlamista hátterű terrortámadás történt. A merénylet során négy civil vesztette életét, valamint a rendőrség egy támadót lelőtt.

Iszlamista terrortámadás Bécsben: négy civil meghalt, az egyik merénylőt lelőtték
Hétfőn este felfegyverzett támadók nyitottak tüzet egy zsinagógánál. Egy támadót lelőttek, egyet elfogtak, és legalább egy elkövető szökésben van. A főváros egyes részeit lezárták. A lakosságot pedig arra kérték, maradjanak otthon.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik