Nagyvilág koronavírus

Elmarad jövőre a riói karnevál

Rio de Janeiróban nem rendeznek jövőre utcai karneváli ünnepségeket a koronavírus-járvány miatt, írja az MTI.

A szervezők, a Riotur turisztikai hivatal, valamint egészségügyi és biztonsági szakértők egyetértettek abban, hogy a 2021-es utcai karneválokat el kell halasztani addig, amíg elérhetővé válik egy vakcina – számolt be csütörtökön a G1 nevű brazil hírportál.

Rio de Janeiróban már szeptemberben lefújták a világhírű riói karneváli felvonulást a Sambadrome-on, majd a Copacabanán rendezett szilveszteri ünneplést is. A karneváli ünnepségeken hagyományosan több millió ember vesz részt a hamvazószerda előtti hetekben.

A brazil egészségügyi minisztérium legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint a megelőző 24 órában 26 106 új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták, és 513-an haltak bele a vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe.

Az Egyesült Államok és India után a dél-amerikai országban a legtöbb az igazolt fertőzöttek száma, csaknem 5,5 millió, és eddig mintegy 159 ezren haltak meg. Rio de Janeiro szövetségi állam adatai szerint Rio de Janeiro városban több mint 118 ezren fertőződtek meg és 12 ezer beteg halt meg a járványban.

Kiemelt kép: MAURO PIMENTEL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik