Belföld koronavírus

Rekordszámú halálesetet és 3286 új fertőzöttet jelentettek, 556-an kerültek kórházba egy nap alatt

3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma — számolt be a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, ez negatív rekord a koronavírus-járvány kitörése óta. Az elhunytak száma 1699-re emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma így 51 761.

3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez 556-tal több, mint egy nappal korábban. 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs jelenleg 86 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig zajlik a fertőtlenítő nagytakarítás az őszi szünet alatt.

A jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.  November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik