Nagyvilág

Rendőrök agyonlőttek egy afroamerikai férfit Philadelphiában, zavargások törtek ki

Zavargások törtek ki Philadelphiában kedden, miután hétfőn a rendőrök agyonlőttek egy késsel hadonászó afroamerikai férfit. A rendőrség közlése szerint a 27 éves Walter Wallace a felszólítás ellenére nem dobta el a kést, a rendőrök ezért lőtték agyon. Mindezt a jelenlévő járókelők egyike a mobiltelefonjával rögzítette, a felvétel pedig felkerült a közösségi média platformjaira. A videón az látható, hogy két ember megpróbálja jobb belátásra bírni Wallace-t, de eredménytelenül. Egyikük, az áldozat anyja, a lövések után megdobálta a rendőröket.

Az agyonlőtt férfi apja azt mondta, a fiát tíz lövés érhette, és nem érti, a rendőrök miért nem használtak előbb sokkolót. Hozzátette: a fia mentális betegséggel küszködött, és rendszeresen szedett gyógyszert.

Kedden tüntetők gyűltek össze a történtek közelében lévő parknál, rendőrautókat és kukákat gyújtottak fel, és kövekkel támadtak neki a kivonuló rendőröknek. Mintegy harminc rendőr megsebesült. Jim Kenney, a város demokrata párti polgármestere bejelentette: a rendőrség vezetőjével együtt tanácskozást hív össze az incidens és következményei megvitatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik