Nagyvilág

A nagyváradi aranyifjú szinte bármit megtehetett, most vele buktak a rendőrök is  

Egy sor bűncselekményt követtek el, hogy kedvére tegyenek a dúsgazdag és befolyásos üzletember fiának.

A Főtér.ro elképesztőnek nevezi, hogy Nagyváradon a dúsgazdag üzletember, Viorel Micula fia szinte bármit megengedhetett magának rendőr ismerősei jóvoltából. A korábban is több botrányt okozó aranyifjú 2018-as ügyei most láttak napvilágot, miután az ügyészség eljárást indított Victor Micula és a rendőrök ellen.

Az ügyészségi dosszié szerint 2018 novemberében egy rendőr megengedte Miculának, hogy részt vegyen egy közúti ellenőrzésen, amelynek áldozata egyik riválisa volt, akit éppen ő jelentett fel, azzal vádolva, hogy ittasan vezetett. Micula rendőri dzsekit és csuklyát kapott, hogy ne ismerjék fel, majd aznap éjszaka még több rendőri akcióban is részt vett.

Máskor az ifjú autókázás közben vitába keveredett egy másik sofőrrel, akire bosszúból ráhúzta a kormányt. A másik autó vezetője felhívta a 112-es hívószámot, bejelentést tett az incidensről, mondván: valaki követi őt, veszélyben érzi magát. Ez a hívás azonban nem került be a bihari rendőrség nyilvántartásába.

Ráadásul az ifjú Micula felhívta egy rendőr ismerősét, aki érte ment a járőrkocsival, hogy együtt eredjenek a milliomoscsemetét zavaró autós nyomába. Nem találták meg, a nagyváradi kapitányságra mentek, ahol egy rendőrnő megadta neki a jelszavát, hogy kedvére keresgélhesse a rendőrségi adatbázisban a másik autós adatait.

Egy hónappal később, áprilisban Micula ismét a rendőrnő szolgálataihoz folyamodott: akkor azért akart belenézni az adatbázisba, hogy egy népdalénekesnő, illetve rokonainak az adataihoz hozzáférjen. Az ifjú milliomos a gépjármű-, a lakossági és az útlevél-nyilvántartó adatbázisában is kedvére böngészhetett.

Nem ez volt az egyetlen, rendőrökkel kapcsolatos törvénysértés: két másik rendőr ellen azért zajlik eljárás, mert nem bírságolták meg Miculát, amikor tetten érték, hogy autójával behajtott a belvárosi gyalogosövezetbe.

Micula ellen számítógépes rendszerbe való törvénytelen behatolás, szolgálati titok felfedésére és hivatali visszaélésre való felbujtás miatt indított eljárást a Bihar megyei törvényszéki ügyészség. A négy rendőr ellen is eljárás indult. A rendőrnő ellen számítógépes rendszerbe történő törvénytelen behatolás bűnrészessége, bizalmas információk kiszivárogtatása, a Miculát furikázó rendőr ellen hivatali visszaélésben való bűnrészesség, a másik két egyenruhás ellen pedig hivatali visszaélés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik