Nagyvilág

„Földi pokol” – ötezer kutyát, macskát és kisállatot találtak holtan postai dobozokban Kínában

Egy logisztikai központban találtak rájuk állatvédők.

Legalább ötezer háziállatot találtak holtan postai dobozokban egy logisztikai központban, a kínai Hunan tartományban – mondták el helyi állatvédők a helyi és nemzetközi sajtónak. Az Utopia nevű helyi állatvédő szervezet alapítója, Sister Hua a CBS News-nak elmondta:

Olyan volt, mint a földi pokol. Az egész hely rothadó állatoktól bűzlött.

Az állatokat műanyag vagy fém ketrecekben találták meg, amiket lélegeztetőlyukkal ellátott kartondobozokba raktak. Az állatok legalább egy héten keresztül voltak élelem és víz nélkül a Luohe városában található logisztikai központban, mire rájuk bukkantak az állatvédők.

Egyértelmű volt, hogy fulladás, kiszáradás és éhezés miatt haltak meg – jelentette ki Hua.

A Global Times című kínai állami lap cikke szerint az állatok egy farmról származtak, ahonnan három teherautóval szállították őket előbb Hunan fővárosába, Zhengzhou-ba, majd onnan Luohe városába. Elvileg onnan kellett volna kiszállítani az állatokat a vevőknek, aki az interneten keresztül rendelték meg őket.

Legalább ötezer halott kisállatot találtak postai dobozokba zárva. Fotó:Utopia

A futárszolgálat, ami intézte a szállítást, nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, de a Global Times-nak a cég két munkatársa is megerősítette, hogy szoktak bedobozolt élő állatokat kiszállítani.

Az állatvédők kétszáz nyulat, valamint ötven kutyát és macskát tudtak élve kimenteni a dobozokból. Az egészséges példányokat a helyszínen sikerült örökbe adni, míg a súlyos állapotban lévőket állatorvoshoz vitték. A halott kisállatokat a helyi hatóságok gyűjtötték be, és temették el.

A kínai jogszabályok tiltják, hogy állatokat postai csomagokban szállítsanak ki, de a tiltást a hatóságok nem tudják rendesen betartatni – mondta el egy ügyvéd a Global Times-nak.

A kiemelt képen a dobozok, amikben az állatok voltak. Fotó: Utopia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik