Nagyvilág koronavírus

Koronavírusos Donald Trump

Pozitív lett a koronavírustesztje Donald Trumpnak és feleségének, Melania Trumpnak is, ezt az amerikai elnök a Twitter-oldalán jelentette be magyar idő szerint pénteken reggel.

A párt azt követően kellett tesztelni, hogy Trump egyik közeli tanácsadója, Hope Hicks is elkapta a vírust.

Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandba, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

Donald Trump és Melania Trump is karanténba vonult.

A Twitteren az elnök azt írta,

együtt túl leszünk ezen!

A Fehér Ház orvosa azt közölte, mindketten jól vannak, folyamatosan figyelik az állapotukat, és az ország legjobb orvosai állnak rendelkezésükre.

Melania Trump a Twitteren szintén arról tájékoztatott, hogy jól érzik magukat, és lemondták minden közelgő eseményüket.

Az amerikai elnök 74 éves, tehát a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik. A napokban az első elnökjelölti vitán gúnyt űzött ellenfeléből, Joe Bidenből amiatt, mert maszk volt rajta.

Dr. Norman Swan, Ausztrália vezető járványügyi szakértője arról beszélt, 74 éves korban a koronavírus halálozási rátája 5-12 százalék között van. Hozzátette, az elhízás, aminek Trump a határán van, újabb rizikófaktor, azzal együtt már 7-18 százalék a halálozási esély.

Donald Trump egyébként a járvány első hullámában többször is arról beszélt, hogy nemcsak a malária és az egyes súlyos autoimmun betegségek – mint például a lupusz vagy a reumatoid artritisz – kezelésére használt hidroxiklorokint szedi, hanem naponta szed cinktablettát is, azért, hogy ha mégis megfertőződne az új típusú koronavírussal, akkor enyhébb tünetekkel kelljen megbirkóznia.

A hidroxikolorokin koronavírus elleni hatására nincsen bizonyíték.

Kiemelt kép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik