Nagyvilág koronavírus

Letarolta a koronavírus a besztercei vérközpontot

Be is zárt, miután kiderült, a 18 alkalmazottból 11 fertőzött.

A pozitív tesztek után felfüggesztette tevékenységét kedden a besztercei vérközpont, amelynek alkalmazottai közül múlt héten még csak kettőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, most viszont a 18 dolgozó közül már tizenegy volt koronavírusos, írja a Transindex.

Pozitív lett a tesztje Adina Beudean igazgatónak is, aki azt mondta, nem érti, mi történhetett, mert minden egészségügyi óvintézkedést betartottak.

Hat hónapon keresztül védekeztünk, most berobbant. Hat hónapon keresztül nem volt egyetlen esetünk sem, most meg a többség elkapta. Jelenleg két eset bizonytalan, 11 fertőzött, négy negatív, egy hölgyet pedig még nem teszteltek.

Az igazgató szerint az első fertőzött egy asszisztensnő volt. Neki először bőrallergiás tünetei voltak, nem gyanakodott koronavírusra, 3 napig bejárt dolgozni. A 11 fertőzött jelenleg háromnak vannak tünetei. A vérközpontot keddre bezárták, fertőtlenítik.

A Főtér a hírhez hozzáfűzi, hogy a vérközpontban kialakult helyzet miatt most izgulnak a megyei kórházban is, mert egyelőre nem lehet tudni, meddig lesz zárva az intézmény, addig a kolozsvári, marosvásárhelyi és nagybányai központokhoz kell fordulni, ha vérre lesz szükség, amiből amúgy mindenhol kevés van.

Kiemelt képünk illusztráció: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik