Nagyvilág

Kiskorúval szexelő román polgármester is újrázhat

A gyerekbántalmazót sem büntették meg az oláhszentgyörgyiek. Mindketten újabb 4 évet kaptak a választóktól.

A Főtér.ro az önkormányzati választások furcsa eredményei közül azt emelte ki, hogy annak dacára újraválasztották a Iaşi megyei Magosfalva (Mogoşeşti-Siret) polgármesterét, hogy egy tavalyi bírósági tárgyaláson beismerte, kiskorúakkal folytatott szexuális kapcsolatot a polgármesteri hivatal épületében.

Damian Butnaru korábban a nemzeti liberálisok (PNL) színeiben politizált, de a botrány kipattanása után pártja látszólag  kihátrált mögüle. Plakátjai ugyanolyanok voltak, mint a PNL-nek, csak pártlogó nélkül és nem indult ellene liberális kihívó sem. A voksok 33 százalékával maradhatott is polgármester.

Butnarut tanúként hallgatták ki, amikor több embert megvádoltak azzal, hogy 12 lányt – kiskorút is – prostitúcióra kényszerítettek. Egy 17 éves lány azt állította, egyikük elrabolta őt és a nővérét. A polgármester a tavalyi tárgyaláson beismerte, 2007-ben két lányt is „szállítottak” neki és orális kapcsolatot létesített velük a polgármesteri hivatalban.

Nem büntették meg a választók az oláhszentgyörgyi polgármestert sem, akiről éppen a választási kampány idején került elő egy videó arról, miként terrorizálta kislányát. Traian Ogâgău ellen bűnvádi eljárás indult az ügy miatt, de vasárnap újraválasztották.

A PNL egyéb büntetőügyei miatt hivatalosan őt is magára hagyta, de  fű alatt támogatta – ellene sem indított kihívót – így négy évig ő is marad. A polgármester a szavatok megszámlálása után gratulált ellenfeleinek, és közölte: ők szégyelljék magukat az ellene folytatott aljas kampány miatt.

Feljelentést tesz a meztelen kislányát alázó polgármester volt felesége
Nagyon súlyosnak tartja, hogy a gyermekét ilyen megalázó helyzetben ábrázoló felvétel nyilvánosságra került.

Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik