Nagyvilág

12 évre elítélték a fogorvost, aki hoverboardon állva húzta ki a betege fogát

Csalt, rossz kezeléseket csinált, dicsekedett a bűncselekményeivel.

Egy alaszkai fogorvost – akiről van egy videó, hogy egy altatás alatt álló páciens kezelése közben hoverboardon állt –, 12 év börtönre ítélték 46 rendbeli csalás miatt – írta a CBS News. A 35 éves Seth Lookhart többször nyomás alá helyezte a betegeit, hogy vessék magukat alá az egyébként teljesen felesleges intravénás altatásnak, hogy kiszámlázhassa a Medicaidnek (nagyjából a társadalombiztosítónak).

12 évre ítélte el a bíró, és további nyolc évet felfüggesztett a végrehajtásából. Az állam kérvényezte a bíróságnál, hogy követelje a fogorvostól, hogy a család miatt fizessen 2 millió dollár, 600 millió forint kártérítést.

Lookhartról korábban kikerült egy 25 másodperces videó, amelyen egy hoverboardon állva vizsgál meg egy leszedált beteget, mielőtt kihúzná a fogát, aztán pörög egyet, majd elhajt vele. A bíróságon olyan bizonyítékokat is ismertettek, miszerint benyugtatózott betegeket magukra hagytak, olyanokat is, akiknek szív- vagy légzőrendszeri megbetegedéseik voltak, néhány eseten majdnem meg is haltak.

Korábbi páciensek arról is tanúskodtak, hogy az altatásból arra ébredtek, hogy Lookhart rossz fogukat kezelte, húzta ki, vagy olyan kezeléseket hajtott végre, amelyekről meg sem egyeztek előzőleg. Olyan smsek is előkerültek, amelyekben a fogorvos dicsekedett az elkövetett bűncselekményeivel.

Decemberben kezdi meg a fogorvos a börtönbüntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik