Nagyvilág

Gyilkosságokkal vádolják Alsóhatár polgármesterét

Társaival áll bíróság elé D. Ferenc. Hosszú a bűnlajstromuk.

Alsóhatár polgármesterét, D. Ferencet és társait (fiát, ifjabb D. Ferencet, Ladislav A.-t és Sz. Rolandot) többrendbeli gyilkossággal, csalással, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel, valamint a Sátor-banda tagjaként elkövetett bűncselekményekkel vádolják – írja a szlovák hírügynökség alapján az Új Szó. Valamennyi vádlottat az előzetes letartóztatásból kísérték a bíróságra.

A tárgyaláson vallomást tesz a bűnözői csoport már börtönre ítélt egykori tagja, Bugár György, alias Bugi. Ő hétfőn Madarász Krisztián megöléséről beszél. Korábban azt mondta, ifjabb D. Ferenc sírva kérte, segítsen likvidálni a férfit, mert „vállalkozást indított a nevén, és felvette az áfát”, ha nem teszik el láb alól, börtönbe kerül. Bugár 3000-4000 eurót kapott a segítségért.

Szlovákiában először áll aktív politikus a bíróság elé azzal a váddal, hogy több ember meggyilkolását is megrendelte.

Ezt a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze mondta.

A gyilkosságokat Szlovákia egyik legbrutálisabb bűnözői csoportja, a Sátor-banda tagjai követték el. Most legalább öt bandatag tesz tanúvallomást a perben.

A vádirat szerint a gyilkosságokat D. Ferenc rendelte meg, hogy elhallgattassa a strómanokat. A bűncselekmények egy részét úgy hajtották végre, hogy rendőregyenruhába öltözve, ellenőrzés ürügyén megállították áldozataikat. Egy egykori csárda épületébe vitték őket. Az épület a bűnbanda egyik tagjának tulajdonában volt.

Az áldozatot ezután megbilincselték, órákon át fogva tartották, majd egy kiásott sírhoz vittét és megfojtották. A végrehajtók hárommillió koronát kaptak összesen a gyilkosságokért, az egyik gyilkosságot 2003 és 2004 között követtek. A bűnbanda több mint 80 ember haláláért felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik