Nagyvilág

Vádat emeltek a birminghami ámokfutó ellen

A 27 éves késes támadó egy embert megölt, hetet megsebesített.

A közép-angliai Birmingham belvárosában vasárnap hajnalban  Zephaniah McLeod rendezett ámokfutást. A 23 éves Jacob Billingtont megölte, a nyakán szúrta meg, egy 19 éves férfit és egy 32 éves nőt életveszélyesen, egy 30 éves férfit súlyosan megsebesített. Négy áldozatát, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek, már kiengedték a kórházból.

McLeod, akit hétfő hajnalban vettek őrizetbe a lakásán, szerdán áll a birminghami bíróság elé, ahol hivatalosan ismertetik vele a vádat – írta az MTI. A támadássorozat 90 percig tarthatott: a rendőrség szerint ennyi idő telt el az első és az utolsó késelésről szóló bejelentés között.

A biztonsági kamerák felvételei és a szemtanúk beszámolói szerint a gyalogosan közlekedő késelő a szórakozóhelyekkel, éttermekkel, pubokkal zsúfolt birminghami belváros több pontján megfordult. A rendőrség a felvétel közzététele után sok bejelentést kapott, az egyik vezetett el a vádlott lakásához, de továbbra is kérték azok jelentkezését, akik olyan fotókat vagy videókat készítettek, amelyek előmozdíthatják a nyomozást.

Steve Graham, a birminghami rendőrség parancsnoka szerint McLeod „vaktában követte” el bűncselekményeit, az eddigi vizsgálat szerint a megkéseltek között nem volt semmilyen személyes kapcsolat, nem ismerték egymást. A rendőrség már vasárnap közölte: semmi sem utal arra, hogy a támadásnak köze lenne a terrorizmushoz. Dominic Raab brit külügyminiszter a BBC televízióban szintén ezt erősítette meg,

Kiemelt kép: West Midlands Police/Youtube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik