Nagyvilág

Trump mellett tüntettek hajókkal, négy el is süllyedt

Több ezer hajó egy tavon nem a legbiztonságosabb dolog, még akkor sem, ha közeleg az elnökválasztás.

Hajós demonstrációkat tartottak Texasban, New Jersey-ben és Washingtonban a hétvégén Donald Trump mellett. Vasárnap a szövetségi fővárosban, szombaton pedig Texasban és New Jersey-ben az óceánpart mentén tartottak felvonulást az amerikai zászlókkal és Trumpot támogató jelszavakkal díszített hajók. Ilyen demonstrációkat az elmúlt hetekben már Kaliforniában, Floridában és Dél-Karolinában is rendeztek.

Minden egyes eseményen több ezren vettek részt, azonban balesetek is történtek.

A texasi Travis-tóban – amely a főváros, Austin mellett található – a hajók keltette nagy hullámokban négy hajó felborult és elsüllyedt, több hajó pedig sziklának ütközött. A megyei seriff hivatalának sajtófőnöke, Kristen Dark közleményt adott ki arról, hogy „szokatlanul nagyszámú hajó” volt a tavon, és ezért süllyedt el több hajó. Személyi sérülés nem történt.

A rendezvényt „mindenfajta méretű és formájú” hajót invitáltak. A szervezők arra buzdították a hajótulajdonosokat, hogy „patrióta színekkel, zászlókkal és annyi, Donald Trumpot dicsérő zászlóval díszítsék a hajójukat, amennyivel csak tudják”.

Kiemelt kép: Michael Candelori / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik